En pilgrimsresa utan slut…

När börjar egentligen en resa? Frågan kan tyckas dum en själv tycker jag att svarsalternativen är flera. Är det när man börjar tänka på den, när man har bestämt sig och börjar planera, när man lämnar huset eller är det på flygplatsen/järnvägsstationen/motorvägen? Om det är det första alternativet som gäller så startade min Skottlandsresa för flera år sedan och av olika skäl har den hela tiden dragit ut på det. För egen del tyckte jag nog att starten verkligen kändes först när den nästan var slut. Låt mig förklara genom att beskriva vad vi gjorde i korthet. Sedan kommer jag att återkomma med mera ingående beskrivningar.

haggisDag 1

Avfärd från Falköping med tåg mot Göteborg, buss ut till Säve och sedan flyg till Prestwick. Där möttes vi av George med en krånglande bil som inte ville öppna bakluckan så allt bagage fick stuvas in via baksätet. Lite krångligt men det gick. DCH är ett billigt alternativ till biluthyrningsfirma men bilarna har lite att önska. Anders rattade oss säkert upp till Moulin, Pitlochry där första övernattningen skedde i en underbar miljö. Ett litet klassiskt bytorg (med biltrafik rakt över) där hotellet och puben ligger på ena sidan, kyrkan på andra och dessutom ett bryggeri precis bakom hörnet.

tunnbinderietDag 2

Mycket trevligt, spontant, bryggeribesök. Tänk vad mysigt det kan vara med en bryggeripub. Sedan bar det iväg mot Speyside med stopp på ett stäng Dalwhinne, ett stängt Speyside Cooperage samt ett stängt Glen Grant. Sovandet avklarade vi inne i Elgin där vi givetvis besökte Gordon & MacPhail, en stängd pub, en Smith & Jones pub samt ett mycket trevlig Sunhill Hotel.

Dag 3

Ett fantastiskt besök på Speyburn och inte mindre underbart besök på Benriach plus två småtrevliga pubar i Findhorn besöktes under dagen. Nu var den sönderfrusna puben öppen så även pubkedjan Wetherspoon avklarades.

stewart-bjuder1

Dag 4

Den stora missen!!! Balblair finns det gott om men bara ett destilleri men det får jag besöka en annan gång. Där emot fantastiska vyer ute på Black Isle, högt över Loch Ness samt på väg genom Glen Coe. Avslutningen på Gordie Byrn var allt annat än fel.

Dag 5

Hemresa

 

Starten kom alltså med Dag 3 och eftersom detta var en whiskyresa och det där efter inteblev något riktigt besök på ett destilleri så får man väl säga att resan tog slut där. Fast, eftersom jag alltid kommer att minnas resan så kan man väl samtidigt säga att den aldrig kommer att ta slut.

2 reaktioner till “En pilgrimsresa utan slut…

 1. Hej Uffe!

  Miss o miss, ok vi missade ett destilleri, men fick se en riktig pub i gammal anda och en fantastisk kust med små byar som vi förmodligen inte hade sett om vi hittat rätt.
  Lägg gärna in bilden på Puben Plough inn? Rätt stavat?
  De båda besöken på de destillerier som var till enbart för oss var ju i högsta klass, det är bara att buga o tacka. Bra jobbat Uffe!!

  Hälsn en av de fyra whiskynördarna
  MossA

 2. Visst, men hade vi klivit upp två timmar tidigare hade vi… inte fått någon frukost. Man kan inte få allt på en resa och jag har redan frågat Ulrika när jag får åka nästa gång. Tyvärr har jag inte fått något svar ännu.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s