Att hinna med sin hobby

Jag håller på att läsa en bok om hur man ser till att inte ha för stökigt. En sak som träffar mig hårt är frågan om antalet hobbies och den mängd skräp dom genererar. Skräp kan definieras som saker som ligger i oordning men inte bara det. Saker som tar upp plats i onödan kan också klassificeras som skräp även om det är användbara saker. Själv har jag en hel hög med hobbies som jag inte riktigt hinner med. Tennsoldaterna till mitt Blanka Svärdspel står prydligt i boxar undanstoppade. Jag plockade fram färgerna härom veckan och konstaterade att flertalet av dom har torkat bortom möjlig räddning. Jag har ett litet lager lämpliga, tomma flaskor för flaskskeppsbyggen men jag har aldrig i hela mitt liv byggt ett flaskskepp. Skrovet till första försöket ligger utanstuvat med diverse andra små detaljer som en rutinerad flaskskeppsbyggare behöver. Vad jag tror är över 12000 hockeybilder finns i en byrå och i åtta pärmar. Vill någon ha lite gammal mörkrumsutrustning? Ni greppar bilden. En hobbies som jag faktiskt sporadiskt håller liv i är mitt hembryggande. Mycket tack vara Hjalmar som vi brygger hemma hos. Nu har vi under denna hösten bryggt två gånger. Dels en belgisk omgång vilket resulterade i Gudhems Dubbel och Gudhems Enkel samt en porterbryggning som resulterade i inte mindre än fem sorters öl. Skybyggets Rökporter, Bloddy Bastard, Gröna Husets Flagporter, 55:ans Porter samt Julens Budbärare. Här kommer vi till en del av min hobby som jag känner att jag inte hinner med. Namn och etiketter. Ni får gärna hjälpamig lite här. Belgarna heter som dom heter och jag är nöjd med dom namnen men de har fortfarande inte fått någon etikett men där har jag en idé som jag bara inte har haft tid att titta på ordentligt ännu. Värre är det med portersorterna. Låt mig utveckla deras nuvarande namn så ni har något att utgå ifrån.

Skybyggets Rökporter: Är som namnet antyder en rökporter men rökigheten är inte på något vis framträdande. Skybygget är en gammal scoutstuga i Simonstorp där jag tillbringade mina första övernattningar. Det är ett vedeldat torp och rök var ett vanligt inslag i doftbilden. Där av namnet. Inte helt roligt förutom möjligen den lilla knorren att torpet ägdes av IOGT-NTO logen i Simonstorp. Har ni förslag på namn?

Bloody Bastard: I några flaskor stoppade vi i tre hallon och gjorde på så vis en hallonporter. Lite urspårat öl och en bastard till öl som fick heta Bloody Bastard. Namnet är inspirerat av Double Bastard

Gröna Husets Flaggporter och 55:ans Porter är egentligen samma öl men dom är jästa med olika jäststammar. Den ena med London III Ale och den andra med Scottish ale. Det gröna huset som åsyftas är mitt egna och var jag fick Flaggporter ifrån vete gudarna. Troligen Carlshamns Flaggpunch. 55:ans kommer från OG-värdet som var 1055. Här har vi höjden av dålig fantasi. Snälla, hjälp mig med bättre namn.

Julens Budbärare: Detta är ett namn jag är lite mera nöjd med. Funderar skarpt på att ”stjäla” lite från etiketten till den äldre varianten av Slottskällans Imperial Stout. Detta ska bli årets julöl och porter är ju bärare – budbärare och om inte jul för mig handlar om mat och dryck så vet i tusan. Nu är det givetvis aningen lågt att använda andras etiketter men som sagt, fantasin tryter. Kom gärna med förslag och idéer.

4 reaktioner till “Att hinna med sin hobby

 1. Jag tycker faktiskt att både ”Flaggporter” och ”55:ans” är bra ölnamn. Möjligen att det senare känns väldigt göteborgskt.

 2. Hej

  Läste att du har tillbringat nätter på skybygget :)
  Nu är det min svärfar som hyr det av Holmen och vi tillbringar mycket tid där och har så gjort de senaste 11 åren :)

  mvh

  Lotta

 3. Tjena Lotta,
  Skybygget är ett romantiskt skimmer för mig. Gisses vad många goda minnen jag har med. Spöket i ”ruinen”, svärdet i sjön, pinnbröd vid eldplatsen (som inte finns längre), orienteringsövningar, vandringar ner till Trehörningen för att inte tala om alla historier om Fru Graver och hennes kusk Söderström.
  Jag är lite avundssjuk på din svärfar.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s