Inte slut på julölen ännu

falcons-julmummaJag trodde att jag skulle skriva en summering av julölen idag men så igår fick jag ett plaströr med ännu mera julöl av min svåger. Zeunertz, Falcon, Pripps, Mariestads Julbryggd m.fl. Ni som läser bloggen regelbundet förstår direkt att det inte är julöl jag har på topplistan men som alltid kul att få pröva det man inte själv väljer. Dessutom fanns det med Tomte, Nisse och Julmumma. Tre sorter jag inte hade köpt själv ännu men som jag funderat på. Först ut på avsmakningsbanan blev Falcons Julmumma. Som folk sänker den samtidigt som den säljer skapligt så blir den intressant.

Jomenvisst kan jag förstå att det finns folk som köper denna. Det finns folk som med glädje äter på McDonalds också, har jag hört. Men en sak måste man ge den äran för. Nog sticker den ut något ifrån de övriga ölen även i juletid med sin kryddning. Inte kan detta vara frågan om en blandning av ljus öl och mörk öl samt socker som något recept jag läste föreslog utan kruddor har säkerligen sittfinger med i spelet. Trevlig till julmaten kan jag tänka mig men lite för sött, obalanserat och dessutom en hårt kemisk karaktär på sötman, sackaros tror jag att det heter. Kul Magnus att jag fick smaka med nej tack.

6 reaktioner på ”Inte slut på julölen ännu

  1. Nu tycker jag att ni är lite orättvisa. Brända pepparkakor smakade faktiskt rätt okej till det hela. Där emot förstår jag inte alkoholens funktion i det hela. Mumman påminde faktiskt en hel del om en svagdricka jag drack på SMÖF.
    Cuba, du är ju lite upprörd ibland över att jag heller ut öl istället för att dricka upp om jag provar. Denna gången hälde jag säkerligen ut 4,5 dl. Det säger säkert en del om vad jag tyckte men då åt jag krabbpaj och hade en Westmalle Trippel som väntade på mig.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s