Falcon Gammelbrygd

Visst kommer även jag ihåg de svarta flaskorna med ölöppnarna hängandes i ett snöre. Östgöta Nation sålde bara Carlsberg Hof och dessa som jag i mitt minne har döpt om till Sort Guld vilket är något helt annat till öl. Själv hade jag nog en årskonsumtion på 2 liter, öl alltså inte Gammelbrygd, och drack inget annat än Guinness Draught eller möjligen en
Extra Stout. Hur som helst är det en öl som jag kommer ihåg att folk gjorde sig lite märkvärdiga med ölen. Dels var den dyrare och dels smakade den bara bränt, för mycket, den var för besk o.s.v Normalt folk skulle helt enkelt inte dricka den. Nu var det spännande vad jag själv skulle tycka om den cirka 15 år senare.

Färgen är brunaktig med svaga röda toner. Väldigt storbubbligt skum. Aromen är fylld av torrhumlingen och ligger verkligen ovanpå. Inget öl att lagra om man gillar aromen med andra ord. Karamellmalten lär komma fram senare. Smaken är brödig, lagom bränd, sötaktig, svag beska och fyllig i all sin enkelhet om man jämför med betydligt starkare öl. Den fräschör som finns i aromen återkommer på ett härlig vis i efterbeskan.

En synnerligen småtrevlig öl med fräsch humlighet. Det är visserligen ett stilbrott att använda amerikansk humle i en dunkel men det gör med perfekt balans tycker jag. Nu ger sig även Carlsberg in i leken med en smakrikare öl.

 

Notis 1: Jag hittar inget, varken på Carlsbergs sida eller på Falcons sida, om ölen. Leter jag dåligt eller skäms dom för ölen?

 

Notis 2: Varför är detta en julöl? Varken smak, lukt, namn eller etikett påminner mig om jul.

 

2 reaktioner på ”Falcon Gammelbrygd

  1. Alltid något men visst är det konstigt att dom inte gör bättre reklam för sig. ölen är ju bra. Dom räknar kanske med att målgruppen får reda på det hur som helst och köper i alla fall. Bättre att lägga reklampengen på dom som kan påverkas.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s