Samuel Adams Winter Lager

samadamswinterlagerEn mörk lager med klara brunaktiga koppartoner. Skummet lade sig ganska fort och dog bort. Aromen är aningen bränd, russinsötma samt balans mellan malt och humle. Smaken är lättsam med brödig karaktär. Beskan är försiktig i smaken för att tillta i eftersmaken. Lite bränt och lite knäckigt. Eftersmaken är lite pappig. Inget kanonöl och inget att antingen älska eller misstycka om. Som det brukar från Boston Beer Company. Ganska mainstream men absolut inget kanondåligt.

2 reaktioner till “Samuel Adams Winter Lager

  1. Hej! Råkade bara ha vägarna förbi. Trevlig blogg du har, många provningsexperiment, drickchoklad och fisk i marinad ;-)
    Noterar också hur många fina svenska julölsorter ni har på Systemet. Hos oss här i Finland är det betydligt sämre på den fronten. De flesta bryggerier som alls tillverkar julöl gör en version som är en mörkare lager, av ”Münchenertyp”, ett rätt luddigt begrepp.
    Har du tid kan du kika in på vår blogg där jag nu senast lagt upp en liten berättelse om vår resa till ett par ölkloster i Belgien.

  2. Tack för din kommentar. Jag har tittat i eran blogg. Gud vad härligt med Belgien och det finns mer än bara öl där. Inte minst längtar jag till deras gatukök.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s