November månads tillfälliga nyheter på Systembolaget

November månads nyheter är inte mycket att diskutera. Köp allt om du bara har råd med det. En flaska av allt landar på knappt sjuhundra kronor. Dyrast är Dark Horizon Second Edition med sina 149 kronor för 50 cl. Enligt Jack Jakobsson som skriver på bkwine så är den kanske inte prisvärd men definitivt en upplevelse värd att kosta på sig. Själv tvekar jag storligen men kommer säkert att falla till föga.

Två öl man inte behöver tveka på prismässigt är Bath Ales Festivity och Nils Oscar Coffee Stout och jag tycker nog att man kan unna sig Sierra Nevada Anniversary Ale 2008, Meantime Old Smoked Bock och Samuel Adams Imperial Pilsner trots att literpriset ligger runt 80 kronor på dessa öl. Sierra Nevada är allt för humlig för mig men gillar man humle så är det absolut en välbrygd öl. Meantime har vi haft förmånen att stifta bekantskap med tidigare men nu är det dags för en rökt öl från dem. En rökt bocköl? Jag har ingen aning om vad det kommer att smaka men smaka ska jag. Samuel Adams Imperial Pilsner vill jag smaka för att se om det går att få balans i en så pass stark, 8,8%, pilsnerliknande öl. Jag är skeptisk få jag tillstå.

Med tanke på min förkärlek för brittiska öl och då inte minst barley wines så är Fuller´s Vintage Ale 2008, Fuller´s Brewers Reserve, Bötet Barley Wine 2007 och Old Guardian Barley Wine 2008 självskrivna. Fuller´s Brewers Reserve ska vara en fatlagrad (maltwhiskyfat) öl som faktisk är en blandning av tre olika öl. Mycket speciel och mycket god, kanske. Det får jag se om ett par dagar.

 

Hum, hur ska jag göra? Ska jag beställa en DH eller inte… Tänk att livet kan vara så svårt ibland.

 

Tre öl som jag slopar är Double Bastard Ale, Ename Cuvee 974 och Innis & Gunn Island Cask. Den först tror jag inte att jag kommer tycka om och troligen kommer jag att få smaka den hur som helst. Ename hoppar jag eftersom jag inte gillade den jätte mycket förra året och Innis & Gunn har jag gett upp på.

4 reaktioner på ”November månads tillfälliga nyheter på Systembolaget

  1. Jag tycker du ska satsa på Dark Horizon! Jag slopade själv Fuller’s båda öl (misstag?) till förmån för denna. Jag älskar extremiteter. Jag var dessutom tvungen att ha två av vardera Stone-öl och maxransonen av Samuel Adams (fyra stycken). Sedan med lite andra saker drog det snabbt iväg. Finns Fuller’s kvar om en vecka kommer jag dock säkert köpa de med.

  2. Tackar för rådet, jag gillar dock ganska mycket av vad Fuller’s tillverkar. Deras Vintage från förra året önskar jag att jag hade flera av och jag är nyfiken på vad deras maltwhiskylagrade öl kan smaka. Däremot kommer jag att beställa en DH, om det nu finns någon kvar på lagerdepån. Kan liksom inte missa den.

  3. Har inte hunnit köpa allt jag ska ha så det blir till att komplettera idag. Vad gäller Innis & Gunn så håller jag med om att dom inte brukar vara några höjdare, dock är ju det senaste släppet en stout så den ska bli kul att testa. Hoppas den gör sig bättre ihop med whiskysmaken än alevarianten gjorde.

  4. Oj, oj,oj, vilken miss av mig och vad slarvigt. Jag har inte änns läst så långt att jag har noterat att den är klassa som en stout/porter hos Systembolaget. Hoppsan Kerstin!

    Fast jag skulle med ledning av färgen kanske klassa den som porter och knappt det. Är det verkligen en ny version och inte samma som sist? Fast jag prövade inte den heller utan bara den där som smakade kokos tills man nära på storknade.

    Kanske ger jag den en chans igen. Den lär ju vara rökig och jag tyckte att Närkes Rököl var förbaskat fin.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s