Mera rök åt folket

Mackmyra har byggt en mälterianläggning som ligger i Rommehed, västra Dalarna. Där har man nu möjlighet att kontrollera bland annat rökprocessen på ett mycket bättre sätt. Därför satsar man nu på ytterligare ett grunddestilatrecept som de väljer att kalla för Mackmyra Extra Rök. Jämfört med standardvarianten ska denna ha 50 längre röktid och innehålla dubbelt så mycket rökmalt vid mäskningen. 600 fat ska tillverkas och enligt hemsidan är redan 300 av dom tecknade.

 

Se http://www.mackmyraextrarok.se/

 

Enris är en viktig bestondsdel i röken, förutom torv, för att skapa en speciell svensk touch på whiskyn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s