Chokladprovning på gång

Jag har ingen aning om vad en Latte-mamma är och troligen passar vokabulären inte alls in på varken öl, whisky eller något annat som jag njuter av och bloggar om. En an de njutningarna man kan unna sig som pappaledig är en latte på maten och då blir det ofta en liten bit choklad till detta, kanske en whisky också eller som den senaste tiden, en calvados. Detta kan tyvärr bara ske när jag vet att jag inte ska köra bil senare under dagen. Viktigt att hålla sig på rätt sida gränsen där och den ända bra gränsen är nolltolerans.

Jag har nu njutit mig igenom en hel del chokladkakor och det börjar bli dags att bli lite seriös i provandet. Kanske ska jag börja med Anthon Bergs och två olika kakaohalter. Samma tillverkare, men två olika halter. Anthon Berg är en klassisk tillverkare som i mitt barndomshem verkligen stod för kvalitet. Det var som där choklad som vuxna åt. Vore kul att börja där även om jag har förstått bland chokladnördar finns det bättre producenter.
Jag har gillat båda två men jag har inte prövat dom mot varandra. Eller så testar jag samma kakaohalt men två olika producenter. Rådet om att prova det tre olika sorternas kakaoböna rena blir inte lätt att följa med tanke på utbudet som finns i den här staden. Jag får pröva att ta mig ned till Göteborg någon dag och gå till Flickorna Kanold igen. Där har de godsaker må jag säga.


Vilka är era favoritchoklader? Själv gillar jag mycket när man har stoppat i något i chokladkakan. T.ex. lite kaffebönor, pistagenötter eller kakaobönor. Ren choklad, då måste jag nästan ha något att dricka till. Lite kaffe, någon sprit eller en Imperial Stout

3 reaktioner till “Chokladprovning på gång

 1. hej, du behöver verkligen gå på en chokladprovning!
  Du har bara provat fulchoklad!!
  Kolla choklad-chokladprovning.se
  Pokulisten

 2. Jag har nästan misstänkt detta. min fru var på en provning men jag vet inte hur bra den chokladen var heller. Har känslan av att jag sitter och äter Chivas Regal om liknelsen kan förstås. Jag fick en hel hög med märkesnamn att titta efter på hemsidan du rekomenderade. (choklad-chokladprovning.se)
  Vilka är dina favoriter och hur njuter du helst din choklad? Själv tror jag nog att jag hellre äter praliner men även där är det givetvis enorm skillnad mellan olika kvalisorter. Roligt är det trots allt. Jag har hittat en sort med arabicabönan i. Den är dyr i mitt tycke men jag tycker att det är den klart bästa choklad/pralin jag har ätit. Jag lovar att prova något av de olika märkena nästa gång jag tar mig till Göteborg.

 3. Jag är verkligen ingen snobb när det kommer till choklad. Men Lindt Excellence 75% med Bourbon-vanilj är riktigt trevligt.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s