Det är så här en granne ska vara tycker jag!

I förrgår ringde det något efter nio. Jag svarade och det var grannen nedanför som undrade om jag tänkte köra bil mera den kvällen. Det hade jag inte och det var bra det för några minuter senare stod han i dörren med ett glas öl till mig. Han hade öppnat en flaska öl, och inte vilken som helst utan en Rouge XS Imperial Stout.

 

Jag har en flaska i källaren sedan extrasläppet i februari, ni vet då dom släppte en hel hög annat svindyrt med Duvel Tripel Hop som stora dragplåstret. Det har inte blivit av att öppna den för jag har väntat på ett speciellt tillfälle. Grannen hade hittat det magiska ögonblicket men den där rekorderliga kvinnan som finns i hans hjärta fann inte alls Rouge XS i sitt hjärta. Så det var hennes andel av 75 cl flaskan som jag fick. Bra med grannar som har och inte har ölsmak.

 

Hur smakade ölen då? Underbart får man säga. Jag gillar skarpt Imperial Stouts som har kraft, balans och rikedom. Att få sitta och njuta av ovädret som drog förbi, läsa en engelsk deckare och dricka en imperial stout hör definitivt till livets finare stunder. Vad som gnagde lite i mig var hur lik den var Old Rasputin från North Coast Brewing. En full pint räckte dock kändes det som så jag gick inte ned och öppnade en nämnd Rasputin men visst smakade detta som en relativt ung ”Old Rasputin”, eller svek minnet mig.

Idag passade det att jag testade en av de flaskor som jag köpte i juni och jämförde med min upplevelse i måndags. Visst är de lika och kanske är Rouge XS bättre men cirka 80 kronor litern bättre? Jag behöver definitivt testa dem sida vid sida och gärna blint någon gång. Jag har en egen flaska Rouge i källaren och även om det står bäst före Oktober 2009 på den så tror jag att den borde vara som bäst nästa höst så det får vänta till dess.

En reaktion till “Det är så här en granne ska vara tycker jag!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s