Hur smakade den hembrygda?

Hur smakade nu min egna bryggda öl? Givetvis är det svårt att bedöma sin egna öl. Man är på samma gång allt för kritisk samtidigt som man är allt för hemmablind.

Tillsammans med två bryggarkollegor (dina ölkompisar som treåringen säger) har jag i höst bryggt en väldigt bra Brown Ale/Bitter. En fördel med att bara brygga en öl för egen skull är att man kan anpassa typen efter resultatet. Jag har även fått ihop en egen bitter och försökt med en Skotte (se Ölkalas) som jag kallade Mac Mòr.

Ernest Shakleton

Färgen är fulländad och den skummar bra. Jag hade gärna sett att skummet hade varit något mera stabilt men det får duga. Den doftar okej, lite för mycket humle och för lite estrar men helt inom gränserna. Smaken är bra. Den har fin karaktär och den inbjuder till flera klunkar fast saknar ändå något

För att summera det hela. Jag har en bra bit kvar till den perfekta Bittern. Poäng: 7

Sverker

Döpt efter den hedervärde Östgötske konungen som döptes på julafton 1156 och svekfullt slogs ihjäl på anstiftan av den danske prinsen Magnus Henriksen. Den som slog ihjäl var ev. Sverker d.ä. hästsven, troligen var han västgöte.

Hur smakar ölen då? Inte som en julöl gör vanligtvis. Denna är torr i smaken, medelfyllig och med lite för hög beska för att vara en bra Brown Ale. Receptet är baserat på årets recept till stora hembryggardagen. Skillnaden är att jag har tonat ner beskan något och anvönder engelska sorter istället. Poäng: 7

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s