Mariestad regerar

Så var det äntligen dags. Eftersom det var torsdagskväll och vi bara var två så fick det bli en något mindre test än tänkte. Mariestad Porter, Left Hand Black Jack Porter och Shipyards Brewer’s Choice Honey Ale radades upp. Den alltid leende hustrun hällde upp åt oss så det skulle vara ett rent blindtest och sedan satte vi igång och sniffade. Viss enighet rådde och förundran över doften. Glas #2 doftade markant annorlunda, kunde det vara Honey-alen? När vi sedan smakade uppstod ännu större förvirring. Borde inte porter vara sötare?

Enade var vi om att Left Hand smakar annorlunda, att den säkerligen hade mått bra av att provas med andra öl. Ingen av oss gillade den starkt.

Mariestad Porter

Utseende: Helt stilenligt så är den snarare väldigt mörkt röd än svart. Fina färgtoner i jämförelse med berömda stouts. Skummet var en fröjd att titta på enligt hustrun som hälde upp.

Arom: Rostade toner dominerar, lite choklad i bakgrunden. Den aromatiska humlen som Spendrup skriver om pressar inte direkt på.

Smak: Torr, lätt syrlig?, smak. Lätt kropp med rostade toner, ingen choklad här inte. På det hela lite för tunn i smaken och på tok för torr för en fin porter. Eftersmaken är lång och rostad. Kommentar: En ganska väntad öl från Spendrups. Bra hantverk men inget som överraskar.

Brewer’s Choice Honey Porter

Utseende: Färgen är svart och det skummade kraftigt.

Arom: Rostade toner kompletteras av kakao, rostade nötter och lite humle.

Smak: Lite fruktig, torr, lite kaffetoner men mest rostad malt. Stor beska som är stillsam först men som biter tag i eftersmaken. Tunn på något vis. Lyfter inte riktigt.

Kommentar: Jag vet inte vilka smaker honung väntas ge men jag märkte inget ovanligt här så var finns honungen?

Left Hand Black Jack Porter

Den mest porterlika av de tre men den vi tyckte minst om. På flaskan står följande:: Left Hand Brewing Company takes pride in handcrafting premium beers of great distinction. Och nog har den great distinction i jämförelse med de andra två.

Utseende: Färgen är svart.

Arom: Inte bara brända toner, fruktighet, russin, kaffe och något mera odefinerat. Detta något som fick oss att gissa denna som Honey Porter

Smak: Beskan finns där, sötman också. Precis som en porter bör vara men allt är lite platt och tillknycklat. Medelfylligt, Väldigt kort eftersmak.

Kommentar: Left Hand Brewing är ett bryggeri som jag tror att jag har ratat tidigare.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s