Carlsberg Semper Arden Keller Pilz

Carlsber Keller PilzCarlsberg! Ofta utropat som namnet på en viss sorts öl och personen i fråga menar för det mesta att det duger bra med antingen Export eller Hof. Carlsberg är så mycket mera. Det är ett bryggeri som har en mycket intressant portfölj tycker jag. Jacobsen Brown Ale och Carls Porter gillar jag med flera. Därför var det roligt att hitta en hel del nya Carlsbergsorter.

Semper Arden Keller Pilz är en ljus lager om man använder Bolagets finstämmiga indelning och mycket fin sådan. Färgen är ljust kopparfärgad och den skummar inte mycket. Inga rester knappt kvar efter bara någon minut. Aromen är svag, fräsch och aningen syrlig som tyder på att flaskan stått lite för länge, för varmt. Mycket hög hinkabilitet med sin beskedliga beska som balanserar sötman men inte mycket mer. Lätt i kroppen och inte någon högra kolsyremängd. Eftersmaken är kort och diskret. Detta är inte en massiv öl, inget som sticker ut men ett mycket gediget hantverk. Absolut en pilsner som jag gärna dricker igen.

En liten notis. På flaskan stod det att något om att Keller skulle tyda på att den var direkt från lagringen, aningen grumlig eftersom den inte var filtrerad. Mitt exemplar hade sedigmenterat och var helt blankt. Tänk att Carlsberg har en öl där de har bemödats sig att få den aningen disig, som sedan klarnar om man sparar den för länge.

2 reaktioner till “Carlsberg Semper Arden Keller Pilz

  1. Bark: Jag har ingen som helst aning om det verkligen är en kellerbier vad det nu kan ha för karaktär men det var en väldigt god öl. Så, för all del, ta det inte som en rekomendation för en äkta kellerbier.

Lämna en kommentar